Met ingang van zaterdag 6 november gelden er nieuwe coronaregels. Vanaf die dag moeten culturele centra QR-codes gaan scannen bij de ingang. Zo ook CC de Schakel en CC de Boodschap. Culturele Centra Gilze en Rijen (CCGR) is van ‘s morgensvroeg tot ’s avonds laat open. Dat betekent dat er vele uren iemand bij de deur zit die iedereen bij binnenkomst scant. En daar komen we in de knel. CCGR heeft namelijk niet genoeg medewerkers en budget om op al die uren een betaalde kracht in te zetten.

“Dat wordt een hele puzzel voor ons”, aldus Michael Rijken, manager van Culturele Centra Gilze en Rijen. “En daarom zoeken we vrijwilligers, die ons hierbij kunnen gaan helpen” vervolgt hij. “Het zou fijn zijn om een ploegje vaste vrijwilligers te vinden, die allemaal een dagdeel naar keuze onze bezoekers controleren.”

Wil je De Boodschap en De Schakel helpen om open te kunnen blijven? Neem dan contact op met Michael Rijken via michaelrijken@ccgr.nl