Fun K!ds TV komt met zijn eigen journaal voor kinderen. In het programma Topic! wordt er wekelijks nieuws gemaakt voor kinderen in duidelijke, vlotte taal. Naast de landelijke actualiteiten richt Topic! zich extra op dier en natuur. Het doel is om nieuws terug te vertalen naar de eigen straat, buurt, klas of sportclub van een kind.

Anthony Bisschops gaat Topic! presenteren en vertelt het volgende:
“Het is naast Kloes de grootste productie die we gaan maken. Samen met Jessy Broeders, de cameraman, zijn we al even bezig met de voorbereidingen. Van het maken van de vormgeving tot aan het leggen van de contacten met Staatsbosbeheer, pretparken, dierentuinen en journalisten in de regio. We doen alles zo goed als zelf. Alleen de jingles komen van lokaal talent Bas van der Gun student Audio Design aan de HKU.

Ik weet van mezelf dat ik een natuurlijke nieuwsgierigheid heb, maar je wilt toch beslagen ten ijs komen. Daarom volg ik de NLPO e-learning Journalistieke vaardigheden, een presentatie en voorbereiden training van Sanne Boswinkel en heb ik de MoJo (Mobiele Journalistiek) cursus bijna afgerond. Het kan er straks grafisch allemaal pico bello uitzien maar als mijn verhaal niet overkomt zal geen kind blijven kijken. We hopen dat we bij lokale en regionale scholen input op kunnen halen en daarmee naast het landelijke nieuws ook de lokale/regionale slag te slaan. Het lijkt misschien ver weg maar de jaarwisseling staat zo voor de deur. Ik heb er super veel zin in en kijk uit naar de eerste uitzending.“

De allereerste aflevering van Topic! is op 1 januari 2022 te zien op de lokale omroep van de gemeente Gilze en Rijen (HalloGilzeRijen), online op onze website en op het YouTube kanaal.

Wilt u meer weten over Topic! of over Fun K!ds TV?

Neem dan contact met ons op.

Algemene vragen: Info@funkids.tv

Topic! redactie: Topic@funkids.tv