Dinsdag 7 december jl. heeft mevrouw Sandra Diepstraten haar ontslag ingediend als wethouder van de gemeente Gilze en Rijen. Zij diende haar ontslag persoonlijk in bij de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Alssema.

In de ontslagbrief aan de gemeenteraad stelt Diepstraten dat zij onvoldoende ruimte en vertrouwen ervaart in de ambtelijke ondersteuning op organisatieniveau om de verantwoordelijkheden voor haar portefeuille te kunnen dragen. “Ik heb me de afgelopen twee en een half jaar met volle overtuiging en plezier ingezet voor onze mooie en dynamische gemeente en haar inwoners. Ik wil mijn dank uitspreken aan de medewerkers die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor onze vier dorpen.”

Burgemeester Alssema betreurt, maar respecteert haar besluit. “Ik heb Sandra leren kennen als een betrokken en bevlogen wethouder. Ze heeft veel betekend voor de gemeente Gilze en Rijen o.a. op het gebied van woningbouw. Ik wens Sandra zowel in haar professionele loopbaan als in haar persoonlijk leven het allerbeste toe.”

Diepstraten (CDA) was verantwoordelijk voor ruimtelijke ontwikkeling stedelijk gebied, verkeer en vervoer, luchthaven en COVM, spoorzaken, invoering omgevingswet en wonen. De waarneming van haar werkzaamheden wordt besproken in het college.