Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Als dit weekblad op de mat valt kan je nog net stemmen of is de uitslag misschien zelfs al bekend. Een mooi moment om terug te kijken op de afgelopen vier jaar met het jongste raadslid van Gilze en Rijen, Ryan van Osch,.

“Ik ben Ryan van Osch, 24 jaar en woon al heel mijn leven in Gilze. Tegenwoordig studeer ik in Den Haag en loop ik stage bij een Public Affairs kantoor in Den Haag. De afgelopen vier jaar heb ik namens de VVD Gilze en Rijen in de raad mogen plaatsnemen.”

Bijzonder
Ryan vertelt graag wat het raadslidmaatschap voor hem zo bijzonder maakt: “Voor mij persoonlijk is het raadslidmaatschap de mogelijkheid echt iets terug te doen voor de mensen waarmee ik ben opgegroeid. Toen ik jong was ging ik naar De Wildschut en dat schoolgebouw was 12 jaar geleden toen ik daar wegging al aan vervanging toe. Ik ben daarom super trots op het feit dat het ons nu eindelijk gelukt is daar een nieuw schoolgebouw neer te zetten. Maar het gaat mij en de VVD niet alleen om de grote projecten. Het geeft ook een fijn gevoel om in het weekend langs de deuren te gaan om met de inwoners te praten en de vragen of problemen die daar liggen meteen op te pakken vanuit de gemeenteraad.”

Trots
We vroegen Ryan ook om aan te geven waar hij nu het meest trots op is. Ryan: “Ik ben natuurlijk heel trots op alle mooie dingen die we voor elkaar hebben gekregen de afgelopen vier jaar. Met name de nieuwe visie op het sociaal domein is het onderwerp waar ik het meest trots op ben. Als gemeente hebben wij een begroting rond de 78 miljoen, 32 miljoen daarvan gaat naar het sociaal domein. Het is een van de grootste taken van de gemeente en de kosten zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Als raadslid voor de VVD heb ik mij de afgelopen vier jaar ontzettend hard ingezet om de kosten onder controle te houden en de kwaliteit van de zorg op peil te houden. Iedereen die zorg nodig heeft, krijgt die zorg ook. De nieuwe visie op het sociaal domein zorgt daarvoor. Het betekent dat iedere inwoner op goede zorg en ondersteuning kan rekenen. En er blijft genoeg financiële ruimte over om andere ambities en taken van de gemeente te realiseren.”

Afscheid
We vroegen Ryan ook waarom hij besloten heeft na de verkiezingen te stoppen als raadslid. Ryan is daar helder over: “De afgelopen vier jaar heb ik ontzettend veel geleerd en kunnen doen in de gemeenteraad. Deze zomer rond ik mijn studie af en liggen mijn vervolgopties buiten de gemeentegrenzen. Het voelde raar om de afgelopen raad mijn laatste agenda-items af te handelen, maar ik ga met een gerust hart weg. Er staat een geweldig team met VVD’ers klaar om verder te gaan de komende jaren. Daarom sta ik ook op plaats 11 om de lijst te duwen. Want Gilze en Rijen blijft goed, maar wordt nog beter.”

Meer weten over de VVD Gilze en Rijen of in contact komen? Kijk op www.vvdgilzerijen.nl of volg ons op Facebook of Instagram.