Nieuw gezamenlijk project muziekverenigingen ABG en Stichting Cultuurplaats

Op zondag 10 juli geeft een projectorkest, bestaande uit jeugdmuzikanten, een concert op twee campings in de regio. Het orkest bestaat uit onder andere uit jeugdleden van de vijf muziekverenigingen uit de ABG-gemeente. Daarnaast mogen jeugdmuzikanten die niet zijn aangesloten bij één van deze verenigingen ook meedoen. Binnenkort starten de ‘interne’ repetities bij de verenigingen, na de meivakantie volgen drie gezamenlijke repetities.

Het is ruim drie jaar geleden dat de muziekverenigingen uit Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen in samenwerking met Cultuurplaats het project Sky High in Harmony realiseerden. Jeugdmuzikanten kregen toen, in november 2018, de kans om op te treden met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Vlak daarna gingen de betrokken partijen weer om tafel om te praten over een nieuw ambitieus project. Maar Covid-19 gooide roet in het eten en de plannen werden in de koelkast gezet.

Weer van start
Toen bleek dat de coronamaatregelen afgebouwd zouden worden, staken de leden van de projectgroep de koppen weer bij elkaar en kozen ervoor om rustig op te starten met een kleiner behapbaar project.
Al snel wezen alle neuzen dezelfde kant op voor een kleine campingtour. De vijf muziekstukken die gespeeld gaan worden hebben één ding gemeen: het draait om superhelden. Muziek van James Bond tot een computergame. Deze vormen het muzikale kader van een verhaal dat verteld wordt door meesterverteller Eric Borrias.

Campings
Verschillende campings binnen de ABG-gemeenten werden benaderd. De Mastendol in Rijen en De Heimolen in Baarle-Nassau reageerden direct positief en zijn daarmee de speellocaties op zondag 10 juli.
Op dat moment heeft regio Midden-Nederland al vakantie en vormen met name de toeristen uit dat deel van ons land het publiek. ’s Ochtend om 11.00 uur speelt het projectorkest bij De Heimolen en ’s middags vanaf 14.30 uur bij De Mastendol. De concerten kunnen gratis door het publiek worden bijgewoond.

Repetities
De muziekstukken worden zowel bij de verschillende verenigingen apart gerepeteerd. Jeugdmuzikanten die geen lid zijn van een vereniging, kunnen kiezen waar ze willen repeteren. Daarnaast zijn er ook drie gezamenlijke repetities. Deze vinden plaats op zaterdag 21 mei in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze (15.00-17.00 uur), zondag 12 juni bij Café Restaurant Bellevue in Chaam (11.00-13.00 uur) en zaterdag 25 juni in Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen (15.00-17.00 uur). Publiek is welkom om bij de repetities te komen kijken.

Ook meedoen? Meld je aan!
Ben je tussen de 10 en 23 jaar en bespeel je een muziekinstrument op minimaal A+/B-niveau, maar ben je niet aangesloten bij een van de muziekverenigingen uit de ABG? Ook dan ben je welkom! Stuur voor 10 april 2022 een mail naar info@cultuurplaats.nu o.v.v. Campingtour. Vermeld daarin je naam, leeftijd, woonplaats, contactgegevens, je instrument(en) en op welk niveau dat je die bespeelt. Wij zorgen ervoor dat je kunt repeteren bij één van de verenigingen. Deelname is overigens gratis!