De Annaconcerten gaan weer van start in Molenschot. Op 10 juni om 20.15 uur bijt “The Singing Circle Koorgroep” o.l.v. Paulien Ongering het spits af. Deze koorgroep zingt meerstemmige volksmuziek uit diverse culturen. Op het repertoire van dit concert staan liederen uit Noord- en Oost-Europa, onder andere uit Oekraïne.
Eerder dit jaar zorgden deze harmonieuze stemmen voor kippenvel op de armen en biggelende tranen over de wangen bij het publiek, maar gelukkig ook voor vrolijkheid waarbij niemand stil kon blijven zitten. Voor deze gelegenheid worden zij begeleid door Niek van Uden-Luteijn (accordeon), Leontien Akkerman (viool) en Toon Oomen (slagwerk).

De vluchtelingen uit Oekraïne, die momenteel verblijven in de gemeente Gilze en Rijen en omgeving willen wij speciaal van harte uitnodigen voor deze avond. Wij hopen hen een sfeervolle muziekavond aan te bieden. Zij hebben samen met hun eventuele gastgezinnen gratis toegang tot dit concert in tegenstelling tot andere belangstellenden. Via hun contactpersoon van de Gemeente Gilze en Rijen ontvangen de Oekraïners ook nog een uitnodiging. Vanwege het groot aantal te verwachten bezoekers vindt dit eerste concert plaats in de Annakerk. De andere twee concerten van dit jaar zijn in de intieme Annakapel; op donderdag 7 juli met “Eef en Sjors” en op donderdag 11 augustus met “Les Trois”.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Lunchroom “De Tussenstop”, Schoolstraat 3 te Molenschot of aan de deur voor aanvang van het concert. De kaarten kosten € 7,50 per concert of € 15,00 voor een passe-partout voor drie concerten.