Fotocredits:  Bedrijfsfotografie Brabant
Burgemeester Derk Alssema reikt op vrijdag 29 juli een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Carlo van Engelen. Hij wordt hiermee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vindt plaats in Molenschot tijdens de opening van de kermis.

Carlo van Engelen (52 jaar) was ruim 30 jaar uitbater van Café Feesterij Cafetaria ’t Engeltje in Molenschot. Hij was niet alleen een kastelein voor Molenschot, maar ook een organisatorische duizendpoot, betrokken bij heel veel activiteiten in het dorp. De organisatie van de ene activiteit was nog niet klaar of de volgende activiteit stond alweer in de steigers. Zo was hij nauw betrokken bij carnaval, kermis, jaarmarkt, Sint Annafeesten, Annapop, Mrun, klassieke Annaconcerten, kinderdisco, Oranjeplein, muziekquiz, autopuzzelrit, Kletsproatavonden, Serious Request, Kullekesoptocht en de traditionele nieuwjaarsduik. Ook was hij bestuurslid van Stichting Toerisme de Baronie. Daar was hij initiatiefnemer van de werkgroep ’ondernemers verbinden’.

Samen met anderen heeft de heer Van Engelen zich met succes ingezet voor het behoud van de kermis in Molenschot. De Annafeesten en de jaarmarkt zijn intussen een begrip in de regio. Ook drukte hij zijn stempel op de carnavalsactiviteiten en bracht hij jongerenclubs samen. Hij wordt getypeerd als een verbinder, iemand die sterk gelooft in de kracht van samen. Hij steekt er energie in om die overtuiging ook bij anderen te laten landen. Daarmee heeft hij veel betekend voor de Molenschotse gemeenschap.