De Vuelta, een van de grootste wielerwedstrijden ter wereld, rijdt op zondag 21 augustus aanstaande door onze gemeente. Wat zijn de mooiste plekjes om de reclamekaravaan en renners te zien en hoe laat passeren ze? We geven zes tips.

Tip 1: Rotonde Alphenseweg Gilze
Wethouder Corné Machielsen: “Wil je zien waar de renners onze gemeente binnenkomen? Ga dan naar de Alphenseweg in Gilze.” Rond 12.30 uur rijdt de reclamekaravaan daar de bebouwde kom binnen. Houd er rekening mee dat de straten waarover de Vuelta passeert, zijn afgesloten van ongeveer 11.45 uur tot ongeveer 14.45 uur.

Tip 2: Bisschop de Vetplein Gilze
Via de Alphenseweg – Heuvel – Raadhuisstraat – Bisschop de Vetplein – Oranjestraat – Biestraat rijden de renners dwars door Gilze. Rond 12.35 uur passeert de reclamekaravaan. De renners melden zich rond 13.35 uur.

Tip 3: Broekstraat Molenschot
Wethouder Corné Machielsen: “Rijden de renners nog in wandeltempo bij Molenschot? Je ziet het bijvoorbeeld aan de Broekstraat.” Vanuit de Broekstraat rijden de renners via de Heideweg richting Rijen. Rond 12.38 uur passeert de reclamekaravaan. De renners melden zich rond 13.38 uur. De straten bij Molenschot zijn afgesloten van ongeveer 11.45 uur tot ongeveer 14.45 uur.

Tip 4: Hoofdingang vliegbasis Gilze-Rijen
Start de vlucht van de dag bij de hoofdingang van vliegbasis Gilze-Rijen? Je ziet het met eigen ogen op het kruispunt van de N282 met de Julianastraat in Rijen. Rond 12.40 uur passeert de reclamekaravaan. De renners melden zich rond 13.40 uur. De N282 is afgesloten van ongeveer 12.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.

Tip 5: Kunstwerk De Margrieten in Rijen
Wethouder Corné Machielsen: “Wat blinkt er meer in de zon? Het zweet van de renners of kunstwerk De Margrieten? Beoordeel het zelf bij het kunstwerk naast de Maczektunnel in Rijen. Of probeer er de renners samen met de Margrieten te fotograferen als herinnering aan dit bijzondere moment.” Rond 12.42 uur rijdt de reclamekaravaan door de tunnel. De renners passeren er rond 13.42 uur. De Europalaan, Hannie Schaftlaan en Dongenseweg zijn afgesloten van ongeveer 12.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.

Tip 6: Rotonde Hannie Schaftlaan-Dongenseweg in Rijen
Uitzwaaimoment bij de rotonde Hannie Schaftlaan-Dongenseweg? Via de Dongenseweg verlaten de renners onze gemeente weer. Rond 12.45 uur passeert de reclamekaravaan. De renners melden zich rond 13.45 uur. De Hannie Schaftlaan en Dongenseweg zijn afgesloten van ongeveer 12.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.

We roepen iedereen op om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar het parcours te komen. Voor meer informatie: www.gilzerijen.nl/vuelta