Regiovervoer Midden-Brabant kampt met oplopende personeelstekorten. Er zijn helaas te weinig chauffeurs om alle gewenste ritten te kunnen rijden. Er moeten keuzes worden gemaakt. Daarbij moet het vervoer van leerlingen zeker doorgaan. Tijdens de spitstijden, kunnen Wmo-reizigers daarom niet meer reizen met het Regiovervoer. Deze maatregel gaat op 5 september in, en geldt niet voor urgente ritten. Dus ritten voor een medische behandeling, een begrafenis of een bruiloft kunnen gewoon doorgaan.

Spitstijden
Spitstijden zijn tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 14.45 en 16.30 uur. Op woensdagmiddag geldt een andere spitstijd omdat dan veel scholen gesloten zijn: tussen 11.45 en 13.30 uur.

Het tekort aan chauffeurs is al enige tijd bekend. Sinds mei wordt aan Wmo-reizigers gevraagd om de spitstijden te mijden. Deze maatregel heeft gelukkig een tijd goed gewerkt. Inmiddels is het personeelstekort echter verder toegenomen. Daarom kunnen Wmo-reizigers vanaf 5 september niet meer reizen tijdens spitstijden (behalve voor medische behandeling, bruiloft, begrafenis). Ze kunnen op een ander tijdstip reizen, of moeten zoeken naar een andere mogelijkheid. Hoelang de inzet van deze maatregelen gaat duren is lastig in te schatten. We verwachten in ieder geval tot het einde van 2022.

Reizigersinformatie
WMO-reizigers die hun rit boeken via de reserveringslijn van het Regiovervoer worden in de welkomsttekst op de hoogte gebracht van de maatregelen. Reizigers kunnen het ook lezen op de website van het Regiovervoer: regiovervoermiddenbrabant.nl.

Vragen?
Reizigers kunnen met vragen terecht bij de klantenservice van het Regiovervoer: 0900 – 7755862 of via een mail naar Klantenservice@regiovervoermiddenbrabant.nl