Op zondag 9 oktober a.s. viert Cultureel Centrum De Schakel in Gilze een driedubbel jubileum met een Open Dag. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat het Patronaatsgebouw werd geopend en pand dus zijn eerste functie kreeg. Ook bestaat De Schakel als cultureel centrum 50 jaar en bovendien is het 15 jaar geleden dat De Schakel compleet werd gerenoveerd en het pand de metamorfose onderging naar hoe het er nu uit ziet.

De Open Dag in De Schakel is van 10.30 – 16.00 uur en wordt feestelijk geopend door wethouder Scheifes van de gemeente Gilze-Rijen. Daarna zijn er allerlei optredens, workshops, demonstaties en activiteiten door het hele gebouw. De verenigingen die hun trainingen, repetities en cursussen houden in De Schakel, laten zich van hun beste kant zien en geven informatie over hun activiteiten.

Hilde van Opstal, horecamanager in De Schakel, heeft er zin in. “Het is al even geleden dat we een Open Dag hadden en dit is een goede gelegenheid om het in ere te herstellen. Na corona hebben veel verenigingen bovendien moeite om nieuwe leden te werven en hiermee kunnen we ze een handje helpen. We zijn met alle verenigingen om tafel gegaan en iedereen was heel enthousiast. Dat resulteert in een vol programma door het hele gebouw.”

“Van badminton tot dans en van foto-expositie tot open huis in de ruimtes van de peuterspeelzaal en dagbesteding. Er is genoeg te doen en te zien op 9 oktober.”