Een onzekere blik, voorovergebogen houding, handen die onrustig friemelen… Wanneer je onvoldoende vaardig bent in de Nederlandse taal, niet met computers overweg kunt of rekenen een struikelblok voor je is, kan dat je behoorlijk onzeker maken. De neiging om te denken “Ach laat ook maar, dat leer ik toch nooit meer bij” is dan groot. Maar wat als je het eens omdraait? Dus van “Laat ook maar” “Laat ik het eens proberen” maakt? En in plaats van ”Dat leer ik toch nooit meer bij” “Dat ga ik leren” zegt?

Van iets proberen is nog nooit iemand slechter geworden. Alleen die eerste stap zetten, dat is best lastig. Want waar begin je eigenlijk?

STA STERK MET TAAL
Op Zorgklikgilzerijen.nl staan verschillende aanbieders die je helpen met je (taal)vaardigheden en zo de kans op leuk werk vergroten. Wil je Nederlands als tweede taal leren? Niet in een klaslokaal, maar tijdens het wandelen, op een terras of waar je ook maar fijn vindt? Met Taal verbindt van VIP voor Elkaar is dat mogelijk. Samen met een taalmaatje!

Heb jij of heeft je kind dyslexie en wil je met leuke oefeningen en handige tips meer zelfvertrouwen op het gebied van taal krijgen? Met de Cursus Dyslexie onder de knie van de bibliotheek (Theek 5) is het mogelijk meer leesplezier te krijgen. De onlinecursus is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Een andere organisatie die je kan helpen is Taalhuis Midden Brabant. Stel je hebt moeite met werken op de computer. Dan kan het Taalhuis je leren digitaal vaardig te worden. Of je vindt taal of rekenen lastig, dan kunnen ze je lessen aanbieden net zolang tot taal en rekenen geen belemmering meer voor je zijn.

AFSPRAAK MAKEN
Wil jij weten wat VIP voor Elkaar, het Taalhuis of Theek 5 voor jou kan betekenen? Kijk eens rond op hun website of start eerst op Zorgklikgilzerijen.nl en zoek op ‘taal’. Op een makkelijke manier kun je informatie van de verschillende aanbieders vergelijken en vind je alle contactinformatie die je nodig hebt.