Burgemeester Derk Alssema reikte op zondag 16 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Wil van Seters uit Waspik. Hij werd hiermee benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dhr. Van Seters kreeg de onderscheiding bij het Judokampioenschap van district Zuid-Nederland in Gilze.

Wil van Seters (77 jaar) zet zich al bijna veertig jaar in voor de judosport. Dat deed hij onder andere ruim 12 jaar voor Judoclub Nintai in Raamsdonksveer. Daar was hij lid van de wedstrijdbegeleidingscommissie, coach voor judoka’s tijdens toernooien, vijf jaar bestuurslid en lid van de bouwcommissie bij de grote verbouwing van de judozaal en het verenigingsgebouw.

Sinds 1990 zet hij zich in als judoscheidsrechter bij judotoernooien voor de Judo Bond Nederland. Dat is meestal in Noord-Brabant en Zeeland, maar dat kan ook ergens anders in Nederland zijn.

Voor Judo Bond Nederland, district Zuid-Nederland was hij acht jaar lid van de scheidsrechtercommissie en is hij coach voor beginnende scheidsrechters. De laatste zeven jaar is hij lid van de wedstrijdorganisatiecommissie. Hij is verantwoordelijk voor het uitnodigen en inplannen van vrijwilligers bij de verschillende judotoernooien en het Espoir-toernooi.

Daarnaast was hij ook negentien jaar vrijwilliger en een aantal jaar bestuurslid voor gymnastiekvereniging Quickly in Waspik .

In cijfers:
1964-1983 Gymnastiekvereniging Quickly, Waspik
1983-1995 Judoclub Nintai, Raamsdonksveer
1990-heden Judo Bond Nederland
2012-heden Judo Bond Nederland, district Zuid-Nederland