Nog een paar dagen en dan is het Kerstmis. Dit jaar kunnen we na twee jaar eindelijk weer samen vieren en daar kijken heel veel mensen naar uit. We realiseren ons ook dat het lang niet voor iedereen een feestelijke tijd is. Eenzaamheid, verlies van dierbaren of gescheiden van familie omdat je op de vlucht bent voor oorlogsgeweld kan deze tijd juist extra moeilijk maken.

Het afgelopen jaar was een moeilijk jaar voor heel veel mensen. Het meeste bepalende was de inval van Rusland in buurland Oekraïne. Huizen van weerloze burgers werden gebombardeerd, infrastructuur vernietigd en een massale vluchtelingenstroom kwam op gang. En nog steeds is de agressie van Rusland onverminderd groot. Het Kerstfeest staat voor al deze mensen hierdoor in een heel ander licht. Helaas is in veel landen geweld en oorlogsgeweld aan de orde van de dag. En ook de gevolgen van de Coronapandemie zijn voor velen nog dagelijks voelbaar.

Lichtpuntjes
In onze eigen gemeente worden het hele jaar door mooie activiteiten georganiseerd. Lichtpuntjes voor mensen die het vaak niet makkelijk hebben. De vrijwilligers van de Voedselbank, de Weggeefhoek, het VIP, de geloofsgemeenschappen en niet te vergeten organisaties zoals de Zonnebloem of het Goodwill Fonds maken al vele jaren het verschil voor heel veel mensen. Er zijn mooie acties rond de feestdagen op touw gezet zoals Heel Gilze en Rijen bakt en de actie Kerstkado. Veel mensen deden hieraan mee, fantastisch!

Het CDA Gilze en Rijen wenst iedereen groot en klein, van ver en dichtbij gastvrijheid, licht en warmte toe! Zalig Kerstfeest, fijne feestdagen en een hoopvol 2023!