Er wordt in onze gemeente veel mooie kunst gemaakt. Deze werken verdienen het om gezien te worden. Daarom biedt de gemeente lokale kunstenaars gratis expositieruimte aan in het gemeentehuis. Een kunstenaar bieden we steeds vier maanden de gelegenheid om te exposeren.

We ontvangen veel mensen
“We zijn een kunstzinnige gemeente. In het gemeentehuis ontvangen we veel mensen en kunnen we laten zien welke kunst de gemeente te bieden heeft. Het is een mooi visitekaartje voor onze gemeente. Kunst daagt ook uit tot een goed gesprek. Daarom bieden we lokale kunstenaars graag de gelegenheid om kunst in het gemeentehuis tentoon te stellen.” vertelt wethouder Marielle Doremalen. De kunst wordt op verschillende plekken in het gemeentehuis geëxposeerd, bijvoorbeeld in de raadzaal en de werk- en overlegruimtes van burgemeester en wethouders.

We houden een gezamenlijke opening
Samen met de kunstenaar bereidt de gemeente de expositie voor. De kunstenaar bieden we daarbij de gelegenheid om informatie samen te stellen over de kunstwerken en zijn of haar werk in het algemeen. Als de tentoonstelling is voorbereid bieden we de kunstenaar een gezamenlijke opening aan. Zo vieren we de officiële opening van de expositie. Vervolgens is de expositie op afspraak te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. De kunstenaar of de gemeente verzorgen dan een rondleiding.

We bieden gelegenheid aan alle lokale kunstenaars
De gemeente biedt alle lokale professionele en amateurkunstenaars de gelegenheid om zich aan te melden. Hebt u interesse of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.gilzerijen.nl/kunstingemeentehuis. Of neem dan contact op met het bestuurssecretariaat via 088-3821122 of bestuurssecretariaat@gilzerijen.nl.