De gemeenteraad heeft geld vrij gemaakt om het hoofdveld en trainingsveld van vv Molenschot te vernieuwen. Samen met vv Molenschot bereidde de gemeente plannen voor om de velden op sportpark Hoogeind te renoveren. De gemeente gaat op zoek naar een aannemer. De werkzaamheden starten in april 2023.

25 jaar oud
De huidige velden zijn 25 jaar oud en aan vervanging toe. We gaan de toplaag te vernieuwen, de beregeningsinstallatie vervangen en nieuwe doelen, leunhekwerk, ballenvangers en dug-outs plaatsen.

Samenwerking
Wethouder Corné Machielsen is blij met deze nieuwe stap om sportpark Hoogeind te vernieuwen: “Dit is goed nieuws voor alle voetballiefhebbers in Molenschot. We hebben dit samen met de vereniging voorbereid. We vinden het belangrijk dat tijdens de renovatie alle verenigingsactiviteiten doorgaan en de vereniging nog jaren kan genieten van goede velden.” Gedurende de renovatie blijft veld 2 beschikbaar voor wedstrijden en trainingen. Dit veld is vorig seizoen al gerenoveerd. Naar verwachting kunnen het vernieuwde hoofdveld en het trainingsveld in het najaar bespeeld worden.

Verduurzamen kleedkamers en kantine
Op dit moment werkt de gemeente al aan een verduurzaming van de kleedkamers en kantine. Door warmtepompen te installeren hoeft de vereniging straks geen gas meer te gebruiken om het gebouw te verwarmen en voetbalteams een warme douche te bieden.