Eigenlijk heeft groen (bijna) alleen maar een positieve betekenis. Het symboliseert groei, vernieuwing, natuur, jeugd, gezondheid, stabiliteit, creative intelligence en het staat voor een evenwichtige en verjongde geest. Ook wordt het geassocieerd met zelfbehoud en duurzaamheid.

Natuur, energie, milieu, duurzaamheid, gezondheid, vitaliteit, het zijn allemaal thema’s die steeds belangrijker worden binnen onze samenleving. De hoogste tijd om in Gilze en Rijen een informatieve markt te organiseren waar lokale overheid en organisaties zich presenteren, zichtbaar maken waar ze voor staan, wat ze allemaal doen en waarmee ze kunnen helpen. U bent van harte welkom tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

Week van de Groene Tuin van 4 t/m 10 april 2023

De Groene Markt sluit aan bij de ‘Week van de Groene Tuin’ die als doel heeft om samen zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en verduurzamen.

NK Tegelwippen – maart t/m oktober 2023

Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter- of geveltuin en vervangen door gras, bloemperken en bomen. Zo wordt Nederland meer klimaatbestendiger, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!