Van 14 april 2023 tot half augustus kunt u in het gemeentehuis in Rijen schilderijen van Jeanne Teunissen bekijken. De samenwerking tussen kunstenaar en gemeente komt voort uit de oproep ‘kunst in het gemeentehuis’. Wij bieden lokale kunstenaars de kans om in het gemeentehuis te exposeren. Jeanne Teunissen is de eerste kunstenaar die haar kunstwerken laat zien.

Expositie bezoeken
De officiële opening van de expositie is op vrijdagmiddag 14 april om 16.00 uur. U bent van harte welkom. Tijdens de officiële opening kan iedereen de schilderijen bekijken. Jeanne Teunissen verzorgt dan een rondleiding. Samen met wethouder Marielle Doremalen (kunst en cultuur) verzorgt Jeanne het openingsmoment. Na 14 april is de tentoonstelling op afspraak te bezoeken. Wilt u aanwezig zijn bij de officiële opening op 14 april of een afspraak maken om de tentoonstelling op een later moment te bezoeken? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat via 088 38 21 342 of bestuurssecretariaat@gilzerijen.nl.

Kleur brengen
Jeanne Teunissen haalt haar inspiratie uit de natuur en dagelijkse belevingen. Zij brengt haar inspiratie over op schilderijen en foto’s. Jeanne werkt graag met kleuren: ‘Kleuren brengen kleur aan het leven’ is al jarenlang het motto van Jeanne. In het gemeentehuis exposeert Jeanne met schilderijen die zij door de jaren heen gemaakt heeft. De schilderijen zijn te zien in de raadzaal en de werkkamers van burgemeester en wethouders.

Over ‘kunst in het gemeentehuis’
In de gemeente Gilze en Rijen worden volop mooie kunstwerken gemaakt. Deze werken verdienen het om gezien te worden. Daarom biedt de gemeente lokale kunstenaars
gratis expositieruimte aan in het gemeentehuis. Een tentoonstelling blijft maximaal vier maanden hangen. Lokale kunstenaars waarderen dit aanbod van de gemeente. Na de eerste oproepen moest de gemeente een wachtlijst maken. De komende jaren kunnen we volop genieten van werken van lokale kunstenaars in het gemeentehuis.