Wethouders van gemeenten Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen en Tilburg en de gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant hebben de intentieovereenkomst voor de snelfietsroute F58 getekend. De wethouders en gedeputeerde spreken zich gezamenlijk uit voor de aanleg van de snelfietsroute tussen Breda en Tilburg. De route hiervoor is grotendeels vastgesteld, en de aanleg moet in 2020 klaar zijn.

De route doorkruist het veelzijdige landschap tussen Breda en Tilburg en geeft zo een prachtig beeld van West- en Midden-Brabant. Van de levendige Boschstraat, langs hogeschool NHTV, over de fietsstraat aan de Heusdenhoutsestraat, het dorpje Dorst, de ontspanning in de bossen tussen Dorst en Rijen, de spoorzone in Rijen, het uitgestrekte weidse landschap richting Tilburg, de nieuwbouw in de Reeshof, door Stadsbos013 naar de Universiteit, eindigend in hartje Tilburg.

Fijn en veilig fietsen
Een fietsroute waar het fijn en veilig fietsen is. Echt gemaakt voor iedere fietser, met aandacht voor de menging van recreatieve en snellere fietsers. Een fietskoerier is afgelopen week langs de gemeentehuizen van Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen en Tilburg gegaan om de handtekeningen van de verantwoordelijke wethouders op te halen met afsluitend de rit naar het provinciehuis in Den Bosch voor de handtekening van de gedeputeerde.