Op zaterdag 25 september opent wethouder Ariane Zwarts de vernieuwde bibliotheek in CC de Boodschap. De nieuwe bibliotheek is een moderne, aangename plek geworden voor kennis, informatie én voor ontwikkeling en ontmoeting. Een plek ook waar alle inwoners van Rijen zich welkom voelen. De vernieuwde bibliotheek past daarmee in het streven van De Boodschap om, samen met partners, het sociaal-maatschappelijk en culturele hart van Rijen te zijn.

Samen kom je verder
Als je via de hoofdingang De Boodschap binnenloopt, zie je gelijk de vernieuwde bibliotheek. Paul Adels, directeur Theek 5: “De bibliotheek is open en uitnodigend en vormt nu een vanzelfsprekend onderdeel van De Boodschap. Beide functies – bibliotheek en cultureel centrum – versterken elkaar nu veel meer. En dat is ook precies waar we de komende tijd verder aan gaan werken: om samen, met alle partnerorganisaties, het sociaal-maatschappelijke en culturele hart van Rijen verder te verstevigen Onder het motto: samen kom je verder.”

Verbouwing
Bouwbedrijf Vermeulen uit Rijen heeft de verbouwing in een half jaar afgerond. Nadat op 25 maart 2021 de verbouwingsovereenkomst werd getekend, hebben zij keihard gewerkt om het project af te ronden voor de start van het nieuwe seizoen. Na een flinke verbouwing is de foyer van het cultureel centrum veranderd in een moderne en lichte ruimte. Bij binnenkomst vind je over bijna de gehele linkerzijde de open bibliotheek en een nieuwe informatiebalie. Aan de rechterkant staat nu een mooie nieuwe trap en de foyer zelf met een vernieuwd interieur.

Open dag
De officiële opening van de nieuwe bibliotheek is op zaterdag 25 september voor een klein aantal aantal genodigden, in verband met de maatregelen rond corona. Wethouder Ariane Zwarts verricht de openingshandeling. Op zondag 26 september van 14.00 tot 18.00 uur is er een open dag. Alle inwoners van Gilze en Rijen zijn van harte uitgenodigd om dan de vernieuwde bibliotheek te komen bewonderen. Ook De Boodschap is dan geopend en heel veel Rijense verenigingen laten dan zien wat ze in huis hebben met demonstraties, workshops en voorstellingen. In verband met de coronamaatregelen zijn wij verplicht om een coronatoegangsbewijs te vragen.

CC de Boodschap bestaat 25 jaar
De opening valt mooi samen met het 25-jarig jubileum van Cultureel Centrum de Boodschap. In 1996 werd De Boodschap geopend als cultureel centrum en huis voor veel verenigingen en organisaties in Rijen. “Prachtig dat we dit kunnen vieren met een gemoderniseerde bibliotheek en nieuw interieur” aldus Ingrid Langen-de Kanter, directeur van Stichting Culturele Centra Gilze en Rijen. “Fijn ook dat dit de kans op verbinding vergroot tussen de diverse bezoekers van De Boodschap en die van Theek 5.”