René Wiersema

(Fotograaf: Erno Wientjens (Rotterdam))

De gemeente Gilze en Rijen heeft René Wiersema benoemd als nieuwe gemeentesecretaris. René Wiersema wordt ook de nieuwe algemeen directeur van de ABG-organisatie. Bestuur, directie, management en ondernemingsraad van de ABG- organisatie waren nauw betrokken bij de werving van de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. Bureau Geerts en Partners heeft de gemeente en de ABG-organisatie begeleid bij het wervings- en selectieproces. René Wiersema start in april in zijn nieuwe functie.

Wie is René Wiersema?

René Wiersema (1967) is sinds 1 januari 2012 directeur-bestuurder van Poort6, de woningcorporatie van Gorinchem. Met zijn overstap keert René Wiersema terug in het gemeentebestuur. Daarvoor was hij al gemeentesecretaris in de gemeenten Mook en Middelaar (2004-2007) en Gilze en Rijen (2007-2011).

Wat vindt René Wiersema van zijn nieuwe uitdaging?

René Wiersema over zijn nieuwe functie: “de gemeente Gilze en Rijen heeft in de afgelopen zes jaar een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Ik zie er naar uit om als gemeentesecretaris opnieuw bij te dragen aan de ontwikkeling van deze gemeente. De ABG-organisatie is een jonge, nieuwe en ambitieuze organisatie, waarin ik ongetwijfeld enkele bekende gezichten tegen ga komen. De startfase is achter de rug, de ambtelijke organisatie is zich aan het ‘zetten’. Voor de ABG-organisatie is de uitdaging om de producten en diensten voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen verder te ontwikkelen.”

Hoe kwam de keuze tot stand?

Burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen is dit jaar ook de bestuursvoorzitter van ABG-organisatie. De drie burgemeester wisselen deze rol af. Jan Boelhouwer is blij met de benoeming en het doorlopen proces. “Vertegenwoordigers van het bestuur van de ABG-organisatie, directie, management en de ondernemingsraad zaten in de adviescommissie. Zij waren betrokken bij het opstellen van het functieprofiel, hebben alle kandidaten gesproken en het college van de gemeente Gilze en Rijen geadviseerd over de benoeming. Voor iedereen was René Wiersema de beste kandidaat.”