De nieuwbouw van basisschool De Wildschut in Gilze krijgt steeds meer vorm. Op 30 september werd het hoogste punt bereikt. Directeur Martijn Schoormans en wethouder Aletta van der Veen stonden kort stil bij dit moment.

Het nieuwe schoolgebouw is in de afgelopen weken al gebouwd in de bedrijfsloods bij Esbihuis en is de afgelopen tijd als bouwpakket naar Gilze gekomen en daar in elkaar gezet. “Ik ben blij voor de school dat de wanden zijn geplaatst en we het hoogste punt hebben bereikt. Dankzij deze bouwconstructie kunnen we nu vaart maken. Begin 2021 kan de school verhuizen naar het nieuwe gebouw.”, aldus wethouder Aletta van der Veen (onderwijs).

Voor wie de bouw wil volgen, kom regelmatig kijken. Dagelijks plaatst de aannemer enkele nieuwe wanden en ook het dak zal er snel opgaan. Op de website van de school en de gemeentelijke media komen regelmatig berichten over de bouw van de school.

Het is de bedoeling dat alle panelen eind november zijn geplaatst. Daarna volgt de afwerking aan de binnenkant van het gebouw. ‘Als school kunnen we niet wachten. Het nieuwe schoolgebouw biedt veel kansen om de talenten van onze leerlingen verder te ontwikkelen. Naast groepslokalen zijn er in het nieuwe gebouw straks ook gemeenschappelijke leerpleinen waar leerlingen elkaar kunnen ontmoeten. Leren vindt niet alleen in de klas plaats maar ook daarbuiten.” aldus directeur Martijn Schoormans.