Niet alleen in Rijen, maar ook in Gilze een mooie skatebaan

Skaten is een sport met vooral veel aantrekkingskracht onder de jeugd. Tijdens de coronaperiode zijn er meer en meer jongeren gaan skaten. In Rijen komt er een nieuw skatepark. In Gilze ligt een kleine, verouderde skatebaan die nauwelijks gebruikt wordt. De skaters uit Gilze wijken noodgedwongen uit naar de Reeshof in Tilburg.

Skatebaan in Rijen
Op zaterdag 16 oktober werd er door de skaters afscheid genomen van de verouderde skatebaan in Rijen aan de Mgr. Ariënsstraat. Het was een druk bezochte middag waarbij bleek hoeveel jongeren er dol zijn op skaten. Er is geld vrij gemaakt door de gemeente om op een andere plaats in Rijen een nieuw modern skatepark te realiseren in samenwerking met Jongerenwerk en de skaters uit Rijen.

Skatebaan in Gilze
In Gilze ligt een verouderde kleine skatebaan. Deze skatebaan biedt onvoldoende mogelijkheden en wordt nu niet of nauwelijks gebruikt. PvdA-fractievoorzitter Marielle Doremalen: “Op 16 oktober sprak ik ook enkele skaters uit Gilze. Het blijkt dat zij noodgedwongen uitwijken naar de Reeshof in Tilburg om te kunnen skaten. Met een uitbreiding van de skatebaan in Gilze op de huidige locatie zou deze veel aantrekkelijker worden. Dit zou ervoor zorgen dat de baan weer meer gebruikt wordt, de skaters uit Gilze weer in het eigen dorp hun hobby kunnen beoefenen en er meer jongeren uit Gilze gaan skaten”.

Motie uitbreiding skatebaan Gilze
De PvdA Gilze en Rijen zal een motie indienen in de gemeenteraad met de vraag aan het college om samen met Jongerenwerk en de skaters uit Gilze de behoefte en wensen in kaart te brengen en om zo te komen tot een mooi plan voor een nieuwere, meer uitdagende skatebaan op de huidige locatie in Gilze. Marielle Doremalen: “In mijn gesprekken met de skaters heb ik hen leren kennen als aardige jongeren die vol enthousiasme praten over hun grote passie: het skaten. Ik vind dat er goede voorzieningen in onze gemeente moeten zijn om buiten te kunnen sporten en bewegen en dus ook te kunnen skaten”.

Hebt u een vraag of klacht, idee of wilt u iets anders kwijt? Neem dan gerust contact op met Marielle Doremalen, ermado@live.nl 06-44213664, Peter von Meijenfeldt, peter@vonmeijenfeldt.com 06-53254002, of via de website gilzerijen.pvda.nl