De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en wel op 14, 15 en 16 maart. Als volgende week dit weekblad op de deurmat valt zijn er nog een paar uur om te stemmen of is de uitslag zelfs al bekend. Maar tegelijkertijd gaat er ook genoeg door in de rest van de wereld.

Terwijl er op slechts een uur of drie vliegen van ons oorlog gevoerd wordt, gaat in onze gemeente de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen door. De beelden van vluchtende mensen en vernietigde steden in Oekraïne zijn hartverscheurend. Lijsttrekker David Vermorken: “Wat er in Oekraïne gebeurt, is verschrikkelijk. Tegelijkertijd laat het zien hoe belangrijk het is om onze vrije westerse democratie te beschermen. Het individuele stemrecht en open en vrije verkiezingen zijn daar bij uitstek voorbeelden van. Wij hopen dan ook dat op 14, 15 of 16 maart heel veel mensen gaan stemmen.”

Debatten
Bij een verkiezingscampagne horen ook debatten. Onze lijsttrekker David Vermorken nam deel aan een debat over armoede in de prachtige kerk in Rijen. In dat debat pleitte hij voor meer maatwerk. “Het wordt tijd om inwoners niet meer als “klant” van de gemeente te zien, maar als mensen. Dat doen we door te kijken naar wat iemand nodig heeft. Maatwerk noemen we dat. We hebben daar de afgelopen jaren grote stappen in gezet, maar we zijn er nog niet. Als VVD Gilze en Rijen zijn we er altijd voor iedereen die ondersteuning nodig heeft en willen we tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgen.”

Goede Ideeëncheques
Ook vorige week reikte David als wethouder de eerste cheques uit van het Goede Ideeënfonds. Het Goede Ideeënfonds is voor inwoners, verenigingen en professionals die een idee hebben waarmee we sterker uit de coronacrisis komen. Het gaat om eenmalig geld waarmee we structureel dingen willen verbeteren. Zo mocht David een cheque van 12.500 euro uitreiken aan de Seniorenvereniging Rijen als bijdrage aan de verbouwing van De Oase in CC De Boodschap. Zo kunnen in de toekomst nog meer senioren elkaar ontmoeten! Maar ook een bijdrage aan een pitchnight voor jongeren bij A16 kon rekenen op een gemeentelijke cheque.

Wij hopen op uw stem en vertrouwen op 14, 15 en 16 maart. Want alleen samen blijven onze vier dorpen goed en wordt het beter.

Meer weten of contact? Of nog prangende vragen voordat je gaat stemmen? Kijk op www.vvdgilzerijen.nl, vind ons op Facebook en Instagram of stuur een Whatsappbericht naar onze lijsttrekker David Vermorken via 06-14317402.