Voor en door inwoners is de lijfspreuk van vrijwilligersorganisatie HET VIP, zoals het door de inwoners wordt genoemd.

Doelstellingen van Het VIP
De schakel zijn tussen en het samen brengen van vrijwilligers, particuliere hulpvragen en organisaties binnen de gemeente Gilze en Rijen, dat is wat Stichting VIP voor ELKAAR doelt. Door mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen komt vraag naar en aanbod van vrijwilligerswerk samen.
Daarnaast heeft VIP Gilze en Rijen de mogelijkheid om hulp te vinden op maatschappelijk vlak bij professionele organisaties of ZZP’ers.
400 vrijwilligers maken elke dag het verschil in het leven van veel mensen. Dat gebeurt onder andere via maatjesprojecten, ontmoetingen, klushulp in de tuin en in huis, vervoer, repaircafé en verschilmakers.
Zo is er iedere donderdagmiddag een ontmoetingsplek ingericht in het winkelcentrum in Rijen waar mensen altijd terecht kunnen met hulpvragen.

Nationale Vrijwilligersprijs 2022
Woensdag 6 juli was het CDA getuige bij de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijs 2022. In een bomvolle theaterzaal in cultureel centrum De Boodschap, gevuld met 100 vrijwilligers vond de uitreiking plaats. Uit 129 inzendingen waren vijf organisaties genomineerd voor deze prestigieuze prijs die beloond werd met € 15.000.
Alle vijf, totaal verschillende organisaties stelden zich via een filmpje voor waarin nut, noodzaak en het maatschappelijk belang van hun organisatie werd gepresenteerd. Onder het toezicht oog van een vakkundige 3 koppige jury werd de uiteindelijke winnaar bepaald en bekend gemaakt met uitreiking van een cheque van € 15.000 door Paul Depla, burgemeester van Breda. Het CDA heeft in het jonge verleden ook een bijdrage kunnen leveren aan deze mooie organisatie. Het idee van ANWB Automaatje, waar vrijwilligers ,tegen een geringe vergoeding, hulpbehoevende mensen die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen naar hun bestemming brengt is oorspronkelijk afkomstig van de CDA fractie in de gemeenteraad.

Bestemming van de prijs
Met het ontvangen bedrag van de vrijwilligersprijs wil VIPvoorElkaar op het onderwerp financiën een volgende stap zetten. Twee cursussen die de stichting geeft krijgen na de zomer een boost om nog meer mensen te kunnen helpen. Het in 2012 opgerichte VIPvoorElkaar is zo uniek dat ze hiermee de beste van Nederland zijn!

CDA Gilze en Rijen