De zesde editie van het project Kunst in de gemeente Gilze en Rijen gaat van start. Kunstenaars uit heel Noord-Brabant mogen deelnemen en een kunstwerk of ontwerp voor de Wisselsokkel indienen. De winnende kunstenaar wint een mooi geldbedrag van € 4000,-. Het kunstwerk zal vanaf september gedurende 24 maanden geëxposeerd worden op de wisselsokkel in park ‘t Mollebos in Gilze.

Tot en met 3 maart kunnen alle kunstenaars die woonachtig (of duurzaam werkzaam) zijn (geweest) in Noord-Brabant één of twee kunstwerken of ontwerpen aanmelden via info@kunstindegemeente.nl.

Vakjury en inwoners
Uit het aanbod maakt een jury, bestaande uit 4 personen in eerste instantie een selectie. Voor de zesde editie van Kunst in de Gemeente Gilze en Rijen bestaat de vakjury uit Saskia de Frel (textielkunstenaar, Molenschot), Jan de Jong (Neerlandicus, Gilze), Adriaan Seelen (Beeldend kunstenaar, Rijen) en Gerry Peene (beeldend kunstenaar, Gilze). Vervolgens kunnen de inwoners hier hun stem op uitbrengen. Aan de hand van die uitslag kiest de jury uit de 3 meest gewaardeerde kunstwerken de winnaar. De winnaar mag, in tegenstelling tot de eerdere edities, zijn kunstwerk niet één, maar zelfs twee jaar lang presenteren op de betonnen sokkel van één bij één meter in park ’t Mollebos in Gilze. Inzenden is mogelijk tot en met 3 maart. Uiteraard moet het werk wel aan een aantal vereisten voldoen. Alle informatie voor kunstenaars is te vinden op de website: https://kunstindegemeente.nl/gemeenten/gilze-en-rijen/

Verbindende kunst
Kunst in de gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek. Stichting Kunstweek wil met dit project lokale kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar verbinden. Enerzijds krijgt elk jaar een nieuwe kunstenaar de kans om een beeldhouwwerk te exposeren op een prominente plek in de gemeente. Anderzijds kan de lokale bevolking via een verkiezing zelf aangeven welk kunstwerk zij het mooiste vindt.