Foto: Jacomijn Dijkers
Wethouder Corné Machielsen onthult het bouwbord onder toeziend oog van aannemer BINX Smartility (links: Guus Gielen – Teamleider Bouw, rechts: Raymond Corbey, Teamleider Installaties) en belangstellenden

De bouw van de nieuwe, duurzame sporthal in Gilze gaat na de zomervakantie beginnen. Op woensdag 3 juli werd de start van de nieuwbouw gevierd met het onthullen van het bouwbord op het voorplein van de toekomstige sporthal.

Aannemer BINX Smartility gaat de sporthal bouwen in opdracht van de gemeente. Na de bouwvak (rond week 34) start de aannemer met bouwen. Het is de bedoeling dat de sporthal in juli 2025 klaar is. Vanaf het nieuwe sportseizoen 2025-2026 kan er dan gesport worden in de nieuwe, duurzame hal.

Groene uitstraling
De nieuwe sporthal komt op dezelfde plaats als waar sinds 1979 sporthal ‘Achter de Tuintjes’ stond. Samen met de gebruikers van de sporthal en de omwonenden hebben we gewerkt aan de plannen voor de nieuwbouw en de buitenruimte. Na de bouw van de nieuwe hal krijgt de omgeving een groenere uitstraling. Zo komt er onder andere mos-sedum op het dak van het lage deel. Ook komen er nestkasten voor vogels en verblijfsplaatsen voor vleermuizen, zodat die kunnen terugkeren naar hun oude omgeving. En komt er meer groen (bomen, beplanting) op de parkeerplaats en rondom de sporthal.

Viering start bouw
Om te vieren dat de bouw binnenkort gaat beginnen, onthulde wethouder Corné Machielsen op woensdag 3 juli het bouwbord van aannemer BINX Smartility bij de bouwplaats. Wethouder Machielsen: “Op de plaats waar Gilze al zoveel mooie sportherinneringen heeft gemaakt, gaan we nu werken aan een mooie, nieuwe sporthal waarin alle verenigingen een thuis vinden. Door de duurzame bouw kunnen we heel wat toekomstige sportgeneraties bedienen. Ook de omgeving krijgt een update. Het gaat er hier een stuk groener uitzien dan voorheen.”

Na afloop van de onthulling konden omwonenden en belangstellenden in De Hof van Gilze alvast kennismaken met de medewerkers van de aannemer. Er klonken positieve geluiden. Inwoners van Gilze en sportverenigingen zijn blij dat de nieuwbouw nu start.

Vanaf sportseizoen 2025-2026 in gebruik
De aannemer heeft een realistische planning gemaakt. De sporthal is in juli 2025 klaar. Vervolgens wordt in de zomervakantie van 2025 alles ingericht. Zodra de sportverenigingen en overige gebruikers in de nieuwe hal sporten, wordt de tijdelijke blaashal op sporthal Verhoven afgebroken. Scholen en sportverenigingen sporten vanaf het sportseizoen 2025-2026 in de nieuwe sporthal.