Bron: Tekst BN De Stem Foto:BN De Stem

Een voorprogramma, gastoptredens, secuur samengestelde setlist en een tot in de puntjes verzorgde aankleding. Rijenaar Luuk Bossers (16) pakt groots uit tijdens zijn eerste soloconcert, zaterdag.

,,Toch wel gaaf hoor! Ik ben pas 16 jaar en dat ik dit dan al kan doen. Echt geweldig”, zegt de breed lachende singer-songwriter na het zien van zijn concertposter bij de ingang van het cultureel centrum. ,,Natuurlijk ben ik zenuwachtig, maar meer naar hoe ik word ontvangen.” Over het aantal toegangskaartjes dat inmiddels is verkocht, wil Bossers dan ook niets weten. ,,Het lijkt mij leuk om verrast te worden als ik er ben. Ik weet echt wel dat het lekker vol gaat worden.”

Voor de singer-songwriter, die begin dit jaar door de jury van de RTL-talentenjacht Idols nog werd bestempeld als ‘Idol in the making’, kan zijn muzikale loopbaan niet snel genoeg beginnen. ,,Het liefst zou ik nu al een groot artiest willen zijn en dat mijn concert binnen tien seconden is uitverkocht. Maar ik wil vaak veel dingen te snel”, zegt Bossers. Dat het Rijense talent zeer gedreven is, wordt duidelijk als blijkt dat hij het concert zelf heeft geïnitieerd én georganiseerd. Met zijn technicus als grote steun en toeverlaat. ,,Mijn ouders moesten wel even slikken toen ik een paar maanden geleden met het idee kwam om in november in de Boodschap te spelen.”

Het is geen willekeurige datum. ,,Het leek me wel leuk om het rond deze tijd te doen, 21 november ben ik namelijk jarig”, verklapt hij.

Naast veelal covers, brengt de jonge muzikant ook drie eigen nummers ten gehore. ,,Ik zou mijn nummers het meest willen vergelijken met die van John Mayer, hij is wel een groot voorbeeld. Maar ik hou ook van Ed Sheeran, Bruno Mars en Waylon.”

Luuk Bossers met Bram Boender, Nigel Brown, James Roker en Mitch Lodewick, 18 november om 20.30 uur, De Boodschap Rijen.