Extra voorstellingen oorlogsdocumentaire op 12 en 13 november ingelast

De belangstelling voor ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’ is groot. De voorstellingen van de oorlogsdocumentaire van oktober waren binnen enkele dagen uitverkocht. Zowel in Gilze als in Rijen. Veel belangstellenden lukte het niet om een kaartje te krijgen. Daarom komt er een herkansing. We hebben twee extra voorstellingen ingelast.

Op 12 november draait de documentaire nog een keertje in De Schakel in Gilze en op 13 november in De Boodschap in Rijen. Beide keren vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten zijn vanaf 30 september weer voor 2,50 euro verkrijgbaar bij Novy, Nieuwstraat 111 in Gilze en bij Bruna in Winkelcentrum De Laverije in Rijen.

‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’ gaat over de Tweede Wereldoorlog in de vier dorpen van de gemeente Gilze en Rijen. Heemkringleden hebben deze documentaire in de afgelopen anderhalf jaar samengesteld.

In twee keer drie kwartier geven we met foto’s, filmfragmenten, interviews en gesproken woord een beeld van het leven tijdens de oorlog en wat er allemaal voor afschuwelijks gebeurde in ons dorp, onze wijk, onze straat. Ook de kinderen van toen komen aan het woord. BN De Stem noemde het in een artikel een ‘indrukwekkend tijdsdocument’.

Een voorproefje zien? Ga naar www.heemkringmolenheide.nl, daar vind je de trailer.