Dankzij een donatie van 1.000 euro van Van der Avoird Trayplant B.V. kan de Groeituin Floralia in Gilze dit najaar investeren in de teelt van bonenstaken en materiaal kopen voor bewatering van de Groeituin. De donatie van Van der Avoird is mogelijk dankzij een bonussysteem van deze ondernemer. Alle vaste medewerkers nemen deel aan dit bonussysteem waarbij een gedeelte bedoeld is voor goede doelen.

De Groeituin Floralia in Gilze is een initiatief van de gemeente Gilze en Rijen. In dit project werken we samen met verschillende ondernemers, de Voedselbank, scholen en instellingen om een aantal doelen te bereiken. Voorbeelden hiervan zijn educatie aan kinderen van de lokale basisscholen, werknemersvaardigheden opdoen en het toewerken naar een betaalde baan of een dagbestedingsplaats. Een deel van de oogst uit de groeituin gaat naar gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank.

Andere partners die de Groeituin ondersteunen en mogelijk maken zijn onder andere: de Fruitboogerd, Staatsbosbeheer, Van Helvoirt, Ondernemersvereniging Gilze en Rijen, Lokale Voedselbank, de gemeente Alphen-Chaam en de Stichting de Vrolijkheid.

Op maandag 29 oktober om 9.00 uur is de officiële overhandiging van de donatie in de Groeituin in Gilze.