Sinds eind 2022 is de grond van de voormalige supermarkt aan de Nieuwstraat in Gilze in bezit van de gemeente. De gemeente verkoopt de grond na een aanbestedingsprocedure aan Aannemersbedrijf J.A. Van Gisbergen B.V.. Er komen 8 starterswoningen, 3 appartementen en 1 vrijstaande woning.

Inspelen op woonbehoefte
Wethouder Corné Machielsen: “Met deze ontwikkeling spelen we in op de woonbehoefte in Gilze. Er ligt een mooi plan dat een passende nieuwe invulling geeft aan de voormalige supermarktlocatie.” Aannemersbedrijf J.A. Van Gisbergen B.V. won de aanbesteding onder andere omdat het bedrijf duurzaam sloopt en bouwt. Dit vindt de gemeente erg belangrijk.

Historisch lint
“De woningen aan de Nieuwstraat vormen met elkaar een historisch lint. Met ons plan sluiten we hierop aan. De nieuwe woningen zijn een moderne versie van de bestaande woningen in de omgeving waardoor ze perfect bij elkaar passen”, aldus Nico van Gisbergen. De starterswoningen zijn geïnspireerd op de woningen uit de jaren ‘50 rondom de Vreugdendaal en de Nieuwstraat. De bewoners parkeren straks op eigen terrein achter de woningen. Er komen 24 parkeerplaatsen.

Planning
De aannemer werkt het ontwerp in de komende periode verder uit. De verkoop van de woningen start naar verwachting aan het einde van dit jaar. De bouw van de woningen start naar verwachting begin 2025.

Meer informatie
Heeft u interesse in een woning? Laat dit weten via j.visser@vangisbergen.nl. U ontvangt dan meer informatie zodra de verkoop van de woningen start.
Op woensdag 15 mei is er om 19.30 uur een informatieavond over de plannen in De Schakel in Gilze. U bent van harte welkom. Het zou fijn zijn als u zich aanmeldt voor deze bijeenkomst via secretariaatprojecten@abg.nl zodat we weten hoeveel personen we kunnen verwachten.