Op vrijdag 12 april a.s. zullen de ruim 900 leerlingen van KBS St. Jozef, KOC de Brakken en de BVM uit Rijen een feestelijke dag hebben. De Koningsspelen staan op het programma.

Na een vorstelijk ontbijt op de scholen zullen de leerlingen rondom de scholen en het Burgemeester Sweensplein een sportief programma afwerken. Rond de  klok van half tien zal wethouder van der Veen, samen met de directeur van de scholen Cor Diepstraten, het startsein geven. Vervolgens dansen alle kinderen op de muziek van de Pasapas.

Na de muzikale opening gaan de leerlingen uiteen om te genieten van een tal van onderdelen waaronder: apenkooien, voetbal, acrogym, estafette, slagbal en een diversiteit aan Oud Hollandse spellen. De Koningsspelen worden georganiseerd door een aantal leerkrachten, stagiaires en buurtsportcoaches. Vele ouders zijn of spelbegeleiders of begeleiden een groepje leerlingen. De Koningsspelen in Rijen worden voor het eerst georganiseerd voor deze scholen, die onderdeel uitmaken van scholengroep Rijen. Groot en klein kijken uit naar deze mooie oranjedag.