Sinds de start van het landelijke initiatief Meer Muziek in de Klas krijgen alle leerlingen op BS De Vijf Eiken wekelijks muziekles. De school hecht naast een eigentijds basisaanbod veel waarde aan de individuele talentontwikkeling van haar leerlingen en daarom heeft de schoolband vaste plek gekregen in het jaarrooster. Tien weken lang oefenen dolenthousiaste leerlingen onder leiding van vakdocent Anton Wolvekamp aan een stevig rockrepertoire dat ze uiteindelijk laten horen aan een groot publiek. In de loop naar het optreden toe krijgen ook alle andere leerlingen de kans om te ruiken aan het musiceren in een echte rockband. De kleuters rammen er flink op los achter het drumstel en leerlingen uit groep 8 proberen hun pas geleerde akkoorden uit op scheurende gitaren. Muziek maakt gelukkig en de sfeer tijdens de lessen en de repetities met de schoolband onderschrijven dat.

Op 19 februari jl. speelde de schoolband maar liefst drie waanzinnige songs: I love rock ‘n’ roll, Crazy little thing called love en als grote finale: I want it all. Het dak ging eraf! Het publiek joelde en juichte. De muzikanten en leadzangers straalden en borgen vervolgens hun instrumenten zorgvuldig op, stiekem dromend van een glorieuze toekomst in de muziek en natuurlijk alvast denkend aan wat de schoolband volgend jaar zal gaan doen. Want het is en blijft een muzikaal feest om naar uit te kijken en nog lang van na te genieten. We love rock ‘n’ roll. Echt wel!