Zaterdag 18 juni is er van 09.30 tot 12.30 uur een vrijwilliger van het Jeugdfonds Sport & Cultuur aanwezig bij De Weggeefhoek om vragen te beantwoorden over die regeling en eventuele aanvragen in behandeling te nemen.

Leef je van een uitkering? Zit je in de schuldsanering? Of heb je om een andere reden weinig geld te besteden, maar wil je je kind(eren) wel laten sporten, muziek maken of dansen? Het jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld. Want elk kind verdient het om mee te doen! Je hoeft geen geld voor te schieten.

Als een aanvraag door het Jeugdfonds wordt goedgekeurd, dan wordt de betaling rechtstreeks geregeld met de vereniging, muziek-, theater of dansschool. Je hoeft dus geen geld voor te schieten. Voor sport wordt maximaal € 225,- per kind per jaar vergoed en voor culturele activiteiten maximaal € 450,- per kind per jaar. Het bedrag dat het jeugdfonds vergoedt, heeft geen gevolgen voor je uitkering, toeslagen en/of betalingsregeling.

Meer weten of een aanvraag indienen? Op zaterdag 18 juni 2022 zit er bij de Weggeefhoek van 09.30 tot 12.30 uur een vrijwilliger van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Deze vrijwilliger beantwoordt je vragen, maar dient ook jouw aanvraag in bij het jeugdfonds. Voor het indienen van een aanvraag is het wel handig om te weten wat je kind wil gaan doen, waar en wat het kost. Vraag dit eerste even na en neem deze informatie mee naar de inloopochtend.