Ode aan BAUHAUS van Peter Koks

De verkiezing voor een nieuw kunstwerk op het Raadhuisplein in Rijen is ten einde.
De inwoners van Gilze-Rijen konden uit maar liefst tien kunstwerken kiezen. Na een spannende verkiezing waarbij 449 stemmen werden uitgebracht is het kunstwerk Ode aan BAUHAUS van Peter Koks als winnaar gekozen. Daarmee krijgt Gilze en Rijen dit voorjaar wederom een verrassend en nieuw kunstwerk van een lokale kunstenaar dat op unieke wijze is gekozen.

In eerste instantie hebben de inwoners van Gilze en Rijen kunnen stemmen op tien door lokale kunstenaars voorgedragen kunstwerken. Uit de drie kunstwerken die van de inwoners de meeste stemmen kregen, heeft een jury bestaande uit drie leden, het winnende kunstwerk gekozen. De juryleden zijn David Vermorken, wethouder Gilze en Rijen, Mark Tittulaer, coördinator kunsteducatie bij Stichting Cultuurplaats en Raoul Locht, voorzitter Stichting Kunstweek.

Het kunstwerk Ode aan Bauhaus bestaat uit horizontale en verticale delen uitgevoerd in marmer. Beide delen zijn als 2 U-vormen in elkaar geschoven en aan elkaar bevestigd. Er tussenin een hardstenen plaat (aan beide kanten zichtbaar). In het marmer steken aan voor en achterkant vijf hardstenen 4 cm ronde doken/pennen ca 4 cm uit. Twee vierkante, tabs toelopende kolommen van Corten staal (20×20) dragen het sculptuur. De kolommen zijn 100 cm hoog en gemonteerd op een hardstenen blok van 50 x 40 cm en 10 cm hoog. De totale hoogte zal 190 cm bedragen. Het kunstwerk is geïnspireerd op de architectuur van de kunstopleiding Bauhaus, die 100 jaar geleden is gestart in Weimar (D). 

Peter Koks was zeer blij dat hij als winnaar uit de bus was gekomen en start direct enthousiast met de vervaardiging van het beeld. Meer informatie over werken van deze kunstenaar vindt u op www.peterkoks.nl. Het beeld zal op een nog te bepalen datum feestelijk worden onthuld door de kunstenaar en de gemeente op de sokkel op het Raadhuisplein. Zodra informatie over de datum van onthulling bekend is wordt dit via een apart bericht bekend gemaakt.

Opmerking:
Afbeelding is een kleiner proefmodel en nog niet het daadwerkelijke beeld.