Inwoners van de gemeente Gilze en Rijen kunnen vanaf nu subsidie aanvragen voor groene daken, het groener maken van tuinen, regenwatervijvers, waterdoorlatende verharding en regentonnen. Aanvragen van subsidie is mogelijk in 2020 en 2021. Met deze subsidieregeling wil de gemeente inwoners helpen om hun tuinen in te richten op het veranderend klimaat. In totaal is er 70.000 euro subsidie beschikbaar.

‘’Het klimaat verandert, dat merken we allemaal. Hittestress en wateroverlast zijn daar de voorbeelden van. We hebben gemerkt dat inwoners ook graag zelf iets willen doen om dit tegen te gaan. En gelukkig kan dat nu met de nieuwe klimaatsubsidie. Dus wil je een bijdrage leveren aan meer groen om ons heen door een regenton aan te schaffen, je tuin groener te maken of een groen dak aan te leggen? Vraag dan de subsidie aan en ga aan de slag. Want alle beetjes helpen, dus ook jij kunt wat doen in je eigen tuin!” aldus wethouder Ariane Zwarts

Voor welke maatregelen is er subsidie beschikbaar?
1. Tegel eruit, groen erin
2. Het plaatsen van een regenwatervijver
3. Waterdoorlatende verharding
4. Het plaatsen van een groen dak
5. Het plaatsen van een regenton

Waarom deze regeling?
Met deze subsidie regeling wil de gemeente inwoners helpen om hun tuinen in te richten op de toename van extreme weersomstandigheden. We krijgen door klimaatverandering steeds vaker te maken met hittegolven, langere periodes van droogte en stortbuien.

Voor meer informatie: kijk op www.gilzerijen.nl/duurzaamheid