Vrijwilligers in gemeente Gilze en Rijen knappen in één weekend zoveel mogelijk tuinen op.

Op 1 en 2 mei mobiliseert VIPvoorelkaar zoveel mogelijk vrijwilligers om tuinen op te knappen van mensen die dit zelf niet zo makkelijk kunnen. Ouderen, mensen met een beperking, (chronische) ziekte of andere hindernis om hun tuin zelf aan te pakken worden dan ook uitgenodigd om hun hulpvraag op het online platform te plaatsen. Vrijwilligers kunnen zich via de website opgeven en zelf een afspraak plannen om op 1 of 2 mei te helpen in de tuin.

Heggen snoeien en grasmaaien favoriet
VIPvoorelkaar is een platform dat vrijwilligers koppelt aan mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elk jaar worden in de lente erg veel vragen over het opknappen van tuinen geplaatst. Vooral heggen snoeien, grasmaaien en lente-klaar maken van de tuin zijn favoriet. Daarom is er dit jaar voor gekozen om extra aandacht aan deze hulpvragen te besteden en zoveel mogelijk mensen op te roepen om te helpen.

“Mijn voortuin stond vol onkruid, het was geen gezicht. Door mijn spierziekte kan ik niet zelf aan de slag. Maar de tuinvrijwilligers hebben die klus voor me geklaard. Ik kijk weer met plezier naar buiten!”

Tijdens het TipTop Tuinen Weekend op 1 en 2 mei worden alle deelnemers gevraagd een voor en na foto van de tuin op Instagram of Facebook te plaatsen. “Zo kunnen we het gevoel samen iets bereikt te hebben toch nog met elkaar delen.”

Corona-proof vrijwilligerswerk
Het TipTop Tuinen Weekend zorgt voor corona-proof vrijwilligerswerk, aangezien het in de buitenlucht plaatsvindt en gemakkelijk op 1,5 meter gedaan kan worden. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via www.vipvoorelkaar.nl/vrijwilliger-worden/tiptop-tuinen-weekend. Hier zien zij gelijk alle hulpvragen die met tuinen te maken hebben. Nadat er contact gelegd is, spreken beide partijen af hoe zij het TipTop Tuinen Weekend invullen. Van één uurtje grasmaaien tot twee dagen de hele tuin opnieuw inrichten: alle inzet wordt ontzettend gewaardeerd.

Wil jij helpen om een tuin op te knappen of heeft jouw tuin wel een opknapbeurt verdiend? Kijk op https://www.vipvoorelkaar.nl/vrijwilliger-worden/tiptop-tuinen-weekend om je aan te melden.

Heb je hulp nodig om je hulpvraag of –aanbod op de site te plaatsen? Of heb je andere vragen? Bel of mail ons gerust. We helpen je graag verder!
Tel.nr. 06-5734 5182 of viploket@vipvoorelkaar.nl