De gemeenteraad van Gilze en Rijen heeft in de raadsvergadering van 29 april 2021 Saskia van Dijk aangewezen als nieuwe griffier. Van Dijk wordt de opvolger van Joep Timmermans die binnenkort met pensioen gaat.

Saskia van Dijk (47) is momenteel griffier van de gemeente Landsmeer. Daarvoor vervulde zij diverse functies bij gemeenten en was zij ruim zes jaar raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van IJsselstein. Saskia van Dijk woont in IJsselstein, is moeder van drie volwassen kinderen en studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement.

Saskia van Dijk volgt Joep Timmermans op die sinds 25 maart 2002 griffier is in de gemeente Gilze en Rijen.

De griffier zorgt voor inhoudelijke, strategische en procedurele ondersteuning van de gemeenteraad, is de eerste adviseur van de gemeenteraad en geeft leiding aan de griffie.