Op 28 April gaan ook in onze gemeente de terrassen weer open. De VVD Gilze en Rijen hoopt dan ook dat we allemaal weer kunnen gaan genieten van het lenteweer op de terrassen van onze lokale ondernemers. VVD-fractievoorzitter Hans Rutten: “Al meer dan een jaar doorstaan we samen deze pandemie, in die tijd hebben wij de mensen in onze gemeente samen zien komen en ook de lokale ondernemers zien steunen. Dat is iets waar ik erg trots op ben. Nu het licht aan de eind van de tunnel schijnt moeten we genieten waar we kunnen en ons voor de rest goed aan de regels houden.”

Het openen van de terrassen is een eerste stap om langzaam terug te keren naar het normale leven. VVD-raadslid Ryan van Osch: “De VVD wordt vaak getypeerd als de partij van de borrel met een portie bitterballen. Deze VVD’er kan niet wachten tot dat weer mogelijk is op een terras in Gilze. Naast dat we zelf weer kunnen genieten, steunen we ook nog eens de lokale ondernemer”

Maar niet alleen voor de horecaondernemers is het een zwaar jaar geweest. Ook onze verenigingen leiden onder de pandemie. De VVD Gilze en Rijen is daarom blij met de wijze waarop VVD-wethouder David Vermorken en de gemeente de deur altijd open heeft staan voor deze verenigingen. Zodat verenigingen die in de problemen raken op tijd aan de bel kunnen trekken en er samen met de gemeente voor gezorgd wordt dat iedereen deze pandemie doorstaat. Zo worden de huren voor verenigingen die accommodatie huren van de gemeente al kwijtgescholden.

“Maar” roept raadslid Hans van Nistelrooij ons op “We moeten waken dat we ons wel aan de regels blijven houden. Terwijl het vaccineren eindelijk op stoom komt,t heerst de pandemie nog steeds. Laten we er samen voor zorgen dat we de terrassen open kunnen houden en dat onze ondernemers nog verder open kunnen gaan. En laten we vooral voorkomen dat de maatregelen over enkele weken of maanden weer aangescherpt moeten worden.”

Wilt u met ons aan de slag voor onze vier dorpen? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en raadslid Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl.