September is een drukke maand voor de sportverenigingen in onze mooie gemeenten. Niet alleen starten er eindelijk weer een hoop verenigingen op met het nieuwe seizoen, ook was het resultaat van de investeringen in sport goed te zien. VVD-lijsttrekker en sportwethouder David Vermorken mocht in september immer maar liefst drie openingen verrichten.

Allereerst was er op 4 september de opening van de nieuwe locatie van Budovereniging Rijen. Dankzij veel inzet van de club zelf vullen zij een deel van het gebouw aan de Sportparkweg op waar tot een paar jaar terug fanfare EMM zat. Een week later was het de beurt aan Rijense Handbalvereniging RHV om de vernieuwde kantine en de nieuwe kleedkamers in hetzelfde gebouw in gebruik te nemen. VVD-lijsttrekker David Vermorken: “Dankzij de creativiteit en de inzet van beide verenigingen en talloze vrijwilligers, kunnen zowel de Budovereniging Rijen als RHV weer jaren vooruit. Daarnaast betekent het dat er nog meer sporten beoefende kunnen worden op het prachtige sportpark Vijf Eiken.”

Daar hielden de nieuwe investeringen op Sportpark Vijf Eiken in Rijen echter niet op. Op 12 september mocht David namelijk met een strafschop ook de twee nieuwe kunstgrasvoetbalvelden op Sportpark Vijf Eiken in gebruik nemen. Deze velden zullen voornamelijk door VV Rijen gebruikt worden. David hierover: “De vorige kunstgrasvoetbalvelden waren versleten. Vorig jaar vervingen we de kunstgrashockeyvelden, die jaar was de voetbal aan de beurt. Beide clubs kunnen hiermee weer jaren vooruit.”

Ook in Gilze is afgelopen jaar het nodige geïnvesteerd. Zo zijn er op Sportpark Verhoven nieuwe kantplanken en afrastering gekomen. Dit om te voorkomen dat de infill van het kunstgras in het milieu beland. Zo kunnen de velden veilig en milieuvriendelijk gebruikt worden door met name VV Gilze. En voor komend jaar staat de vervanging van het hoofdveld in Molenschot op de planning. Daarmee kan ook VV Molenschot de belangrijke rol in Molenschot blijven vervullen.

Wilt u met ons aan de slag voor onze vier dorpen? Of heeft u vragen of opmerkingen?
Neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl. Of benader ons via Facebook of Instagram.