Gemeente Gilze en Rijen doet van 21 maart tot 31 oktober mee aan het NK Tegelwippen. Het is de eerste keer dat de gemeente meedoet aan deze landelijke wedstrijd tussen gemeenten. De uitdaging is om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Zo bevorderen we de lokale biodiversiteit en dragen we bij aan een gezonde, groene en duurzame leefomgeving. Gilze en Rijen daagt bij het NK Tegelwippen de gemeente Goirle uit om zoveel mogelijk tegels te wippen.

Het NK draait om meer dan een wedstrijd tussen gemeenten. Het heeft een hoger, gemeenschappelijk doel. Door tegels te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, maken we Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Dat is hard nodig vanwege het veranderende klimaat, de hevige regenbuien en de lange periodes van hitte en droogte.

Samen vergroenen
Wethouder Corné Machielsen (Natuur, landschap en groen) is erg enthousiast: “We zijn ontzettend blij dat we mee kunnen doen aan het NK Tegelwippen. Het is een mooie kans om samen met inwoners onze gemeente te vergroenen. Met verschillende acties willen we stimuleren dat zoveel mogelijk inwoners meedoen. Ik proef nu al dat er vanuit de samenleving ook veel animo is om hierbij aan te sluiten en dat juich ik toe.”

Tegeltaxi en korting op planten
Om deelname aan het NK Tegelwippen zo aantrekkelijk en makkelijk mogelijk te maken, zet de gemeente verschillende acties op. Zo komt er een tegeltaxi, die gratis tegels en wit zand ophaalt bij inwoners thuis. In ruil daarvoor ontvangen zij tuinaarde voor de nieuwe beplanting. Daarnaast ontvangen inwoners die deelnemen korting voor de aanschaf van planten bij een plaatselijke kwekerij.

Eerste m2
Op 21 maart gaat wethouder Corné Machielsen de eerste m2 tegels vervangen door groen. Heeft u een geschikte plek in uw voor- of achtertuin? Laat het ons weten door een mail te sturen naar: duurzaamheid@abg.nl. Meer informatie: www.gilzerijen.nl/nktegelwippen