Jouw stem telt voor kunst in Gilze en Rijen! Afgelopen maanden hebben diverse kunstenaars uit de regio één of twee ontwerpen ingediend voor de wisselsokkel in ’t Mollebos in Gilze. Deze sokkel staat nu nog op het Raadhuisplein in Rijen met daar het kunstwerk Endlessness IV van kunstenaar Adriaan Seelen, de winnaar van 2021. Jaarlijks kiezen een vakjury én de inwoners van Gilze en Rijen samen het nieuwe winnende kunstwerk.

Jij bepaalt welk kunstwerk
Het is heel bijzonder dat op deze democratische wijze de inwoners van Gilze en Rijen zelf kunnen bepalen welk kunstwerk in de gemeente geplaatst wordt. Breng daarom nu jouw stem uit en help een nieuw kunstwerk te kiezen.
Stemmen kan van 28 maart t/m 24 april maart op 6 genomineerde kunstwerken via de website: https://kunstindegemeente.nl/gemeenten/gilze-en-rijen/finalisten/. Deze zijn gemaakt of ontworpen door de volgende lokale kunstenaars: Maarten Fleuren, namens Heren4 (Tilburg), Felix van Breugel (Breda), Joop Kosters (Rijen), Niels Lous (Oosterhout), Annette van Rest (Rijen).
De 5 kunstwerken van deze kunstenaars werden door een vakjury gekozen uit de 15 inzendingen van in totaal 13 kunstenaars. De vakjury bestaat uit: Saskia de Frel, Adriaan Seelen, Gerry Peene en Jan de Jong.

Stemmen
Nadat het publiek haar stem heeft uitgebracht, mag de vakjury nogmaals haar stem uitbrengen die in omvang even zwaar telt als die van het publiek.
Voorbeeld: als de inwoners in totaal 2.000 stemmen hebben uitgebracht dan heeft elk van de 4 juryleden 500 stemmen te verdelen over 1 of meerdere finalisten. Zo is de uiteindelijke winnaar een eerlijke afspiegeling van zowel vakjury als publiek.
Het winnende kunstwerk wordt begin juli 2022 tot winnaar uitgeroepen en neemt dan de plek in op de sokkel in ’t Mollebos in Gilze. Het beeld is daar een jaar lang te bewonderen en na dat jaar siert een ander kunstwerk op de sokkel.
Laat je stem horen, ga naar https://kunstindegemeente.nl/gemeenten/gilze-en-rijen/finalisten/ en breng je stem uit. Op de site staat ook meer informatie over de 5 kunstwerken.