Op zondag 26 juni had Theaterschool Babzz haar eerste ‘open dag’ in CC de Boodschap in Rijen. En wat was dit fantastisch! Het was een drukke dag, er zijn heel veel mensen geweest en er waren veel dingen te doen en te zien. Deze open dag is mogelijk gemaakt door het goede ideeënfonds van de gemeente, hier is de Theaterschool erg dankbaar voor!

De dag begon om 10:00 uur met een korte voorstelling van alle leerlingen van de Theaterschool in de theaterzaal. Met dit optreden is er een voorproefje gegeven van volgend seizoen. Er was een speciale gast aanwezig bij de opening, namelijk wethouder Doremalen.

Tijdens de open dag zijn er in de middag verschillende workshops gegeven. Maaike Widdershoven (bekend uit het musical vak) kwam de workshops ‘zang’ geven. In deze workshop ging Maaike vooral in op zangtechniek, hoe kan je je stem het beste gebruiken? Dit was erg interessant om te leren, want dit zal je tijdens het spelen in musicals altijd nodig hebben.

Naomi Bekker kwam de workshop ‘dans’ geven. Ze begon de workshop met een opwarming en ging hierna aan de slag met een choreografie op het liedje ‘You can’t stop the beat’. Het was een pittige dans, maar iedereen heeft het geweldig gedaan!

Ook was Silvy Levens aanwezig, zij gaf de workshop ‘acteren’. In deze workshops gingen de leerlingen aan de slag met tekstinterpretatie. Ze leerde je hoe je goed kan omgaan met tekst. Erg leuk om daar ook eens bij stil te staan.

De dag werd afgesloten met een gratis voorstelling van Pim en Pom. Dit is een interactieve muzikale voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar. Tijdens de voorstelling beleven Pim en Pom een leerzaam avontuur. Na de voorstelling was er nog tijd voor een meet & greet met Pim en Pom. De foto’s komen op www.theaterschoolbabzz.nl te staan.

Naast de workshops en voorstellingen waren er nog meer dingen te doen in de Boodschap. Er was een kleurhoekje, waar iedereen een Theaterschool Babzz kleurplaat kon inkleuren. En er was een TikTok muur, dit was een groene muur met een ringlamp waar iedereen een leuke TikTok kon opnemen. Ook kon je een stukje schrijven in het Theaterschool Babzz gastenboek. Er was een schmink hoekje, hier kon je je laten schminken door oma Betsie. En er stond buiten voor de ingang een ijskar van Lone waar je een lekker ijsje kon kopen.

Theaterschool Babzz wil graag alle vrijwilligers, de Boodschap en iedereen die heeft geholpen heel erg bedanken voor deze fantastische dag!

Groetjes
Babs