Vanaf eind maart 2022 bood de gemeente op vakantiepark CapFun Wondermolen in Molenschot tijdelijk onderdak aan Oekraïense vluchtelingen. De afspraak was dat deze opvang uiterlijk eind juni zou eindigen. De vluchtelingen krijgen nu onderdak in Tilburg. De Oekraïners en de gemeente blikken met waardering terug op de afgelopen periode. Om hun dankbaarheid te tonen, boden de Oekraïners aan vrijwilligers en medewerkers een maaltijd aan.

Burgemeester Derk Alssema: “Deze maaltijd is een prachtig gebaar voor iedereen die zich enorm heeft ingezet om de opvang mogelijk te maken. Ook als gemeentebestuur hebben we veel waardering voor alle vrijwilligers en medewerkers. Het was voor iedereen, de Oekraïense vluchtelingen voorop, een heel intense periode. Gelukkig konden de vluchtelingen in Molenschot hun verhaal kwijt, vonden ze hun weg in onze samenleving en voelden ze zich er ook een beetje thuis. Hopelijk kunnen ze binnen afzienbare tijd ook weer echt naar huis.”

De gemeente dankt ook vakantiepark CapFun Wondermolen in Molenschot voor de prettige samenwerking en de geboden gastvrijheid in de afgelopen periode.