Brem, meidoorn, bottelrozen, gelderse rozen en kruipwilg. Dit en ander groen is vanaf nu te zien op acht plekken aan de Kempenbaan, Markiezenbaan en Beneluxbaan in Rijen. In totaal gaat het om bijna 200 vierkante meter op het bedrijventerrein Haansberg. Daar hebben we nieuw groen gepland.

Nieuwe planten en struiken ook goed voor vogels en insecten
“We willen niet alleen zorgen voor meer kwaliteitsgroen in onze dorpen, ook onze bedrijventerreinen willen we waar dat kan vergroenen. Dit is hiervan een mooi voorbeeld”, vertelt wethouder Corné Machielsen. De acht plantvakken van 8 bij 3 meter zijn gekozen samen met ondernemersvereniging Haansberg. Het gaat om stukken berm die niet nodig zijn voor het werk van de bedrijven op de Haansberg. De verschillende planten en struiken bloeien en veranderen van kleur op verschillende momenten in het jaar.. Daardoor ziet u het hele jaar door weer iets anders in de plantvakken. De planten en struiken zijn ook aantrekkelijk voor insecten en vogels. Dat draagt bij aan de biodiversiteit.

Snoeien voor gezonde en stevige bomen en struiken
Voor ons als gemeente is de periode van november tot en met februari het plantseizoen.
Deze maanden zijn het meest geschikt om bomen, struiken en ander groen te planten. Ook zijn we druk aan het snoeien. Dat doen we om onze bomen en struiken gezond en stevig te houden.
Zo kunnen we in het voorjaar weer genieten van al het groen dat dan weer gaat groeien. En dat kan nu dus ook aan de Kempenbaan, Markiezenbaan en Beneluxbaan op bedrijventerrein Haansberg in Rijen.

Geld om Haansberg groener te maken
Het ‘groener’ maken van het bedrijventerrein is mogelijk door de verkoop van bedrijfsgrond. Daarmee kwam er 20.000 euro beschikbaar voor dit doel. Voor de gemeente is dit een mooi voorbeeld van maatschappelijk investeren.