INDRINGENDE VOORSTELLING OVER DE LANDBOUW

MOLENSCHOT – Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april presenteert het Bredase productiehuis Bureau Pees een nieuwe aflevering van de serie Iets met Boeren in Molenschot, de voorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengt. Voor meer informatie en kaartverkoop: https://bureaupees.nl/

De serie voorstellingen Iets met Boeren geeft op theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw. Het publiek wandelt in het volle daglicht langs een collage van scènes op de boerderij; in de stuur, in de stal, op het erf, in de wei. Geleidelijk raakt elke bezoeker een tikkeltje vervreemd van de eigen stelligheid rond het thema. Er blijkt meer aan de hand te zijn dan de eigen mening.

Eerder stond het project al met veel succes in Reusel en Sint Anthonis, gemaakt en gespeeld door een mix van professionals en lokale spelers; mensen die hiervoor niet specifiek zijn opgeleid maar wel direct bij de thematiek betrokken zijn. Dit keer gaat het om maar liefst 16 spelers uit Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot.

Iets met Boeren wil de polarisatie uit het actuele landbouwdebat halen, vooral door alle facetten van dit complexe thema de revue te laten passeren zonder daarin een expliciete voorkeur aan te geven. Het zet draagt bij aan ‘inzicht en fatsoenlijke gesprekken’, aldus de vele reacties. De voorstelling kreeg tot nu toe goede kritieken van de regionale en landelijke pers:

“Dit gaat niet alleen over feiten en getallen, maar ook over boeren aan wiens identiteit wordt gemord.” (Theaterkrant)

“Van Sprundel en Hendrickx weven consequent de knelpunten op het boerenerf, economie, politiek, milieu en maatschappij door elkaar tot de ingewikkelde kluwen waar wij nu in beland zijn.” (Eindhovens Dagblad)

“Iets met Boeren is een indringende voorstelling die aanzet tot nadenken”. (Brabant Cultureel)

Iets met Boeren #5
spel Mieke Bastiaansen, Piet van Beek, Els Boemaars, Harry Boemaars, Marian Boemaars, Nel Boemaars, Lisette Bouman, Pieter Gosens, René de Jong, Anny van Loon, Werner van Looy, Marina Lourens, Irma Rens, Anneke van Rie, Kevin Ruijters, Pierre Schellekens, Corry Snepvangers, Jan Snepvangers, Karin Wouters, Ruud van de Wouw
samenstelling Corné van Sprundel (regie), Marleen Hendrickx (regie/choreografie), Peter Dictus (tekst en research) geluidsbeeld en muziek Bram Schouw | Studio Solo licht Marc Joosen kleding Lian Verhoeven productie Jos van Aert | Fiks & Fokus

te zien op
vrijdag 21 april, 19.00 uur | zaterdag 22 april, 15.30 en 19.00 uur | zondag 23 april, 15.30 en 19.00 uur | locatie samenkomst Wilgenhart, Bavelseweg 128, Molenschot