Op zaterdag 4 mei staan we samen stil bij de slachtoffers van oorlogsgeweld en vervolging. Wij vragen iedereen de vlag die dag halfstok te hangen. Om 16.00 uur leggen burgemeester en wethouders een krans bij de dankkapel aan de Hoofdstraat/Hoeksestraat in Rijen. In Gilze begint om 19.30 uur vanaf de kerk een stille tocht en daarna een herdenkingsbijeenkomst op de begraafplaats. We lopen vanaf de kerk door de Kerkstraat via de Alphenseweg naar de begraafplaats.

Herdenking dankkapel Rijen
Om 16.00 uur legt het college een krans bij de dankkapel in Rijen. In de kapel is een gedenkteken waarop 5 Rijense militairen worden genoemd, die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog en in het voormalige Nederland-Indië.

Stille tocht en herdenking begraafplaats Gilze
Daarna sluit het college om 19.30 uur aan bij de stille tocht en de herdenking in Gilze. U bent van harte uitgenodigd om ook aan te sluiten. Wij vragen iedereen om de stilte te respecteren.
Aansluitend is er een bijeenkomst in cultureel centrum De Schakel in Gilze. Het gemeentebestuur en de werkgroep dodenherdenking nodigen iedereen uit voor deze bijeenkomst. Op www.gilzerijen.nl/nieuws staat het programma.