Het skatepark aan de Strijp in Gilze is aan vernieuwing toe. Samen met jongeren, jongerenwerk en cultuurcoach kiezen we voor het nieuwe skatepark voor het plan van Mud-Crew. Het ontwerp laat zien dat het nieuwe park straks ook geschikt is voor inline-skaten, skateboarden, BMX-fiets of step. Eind 2024 moet het nieuwe skatepark er liggen.

Voor iedereen toegankelijk
We maken het nieuwe skatepark ook geschikt voor BMX-fietsers en steppers, omdat daar veel behoefte aan is. Jong en oud, beginners en gevorderden vinden straks allemaal hun eigen uitdaging in het vernieuwde skatepark. Mensen met een beperking kunnen via een verhard pad het skatepark op. Een WCMX-er, een mix van wheelchair en BMX, kan zo bijvoorbeeld gebruik maken van het skatepark. Hiermee biedt de gemeente iedereen een nieuwe mogelijkheid om te sporten en te bewegen, talent te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten.

Aanleg skatepark
De uitvoering van werkzaamheden vindt plaats eind 2024. Bij de werkzaamheden is naast het bedrijf Mud-Crew, ook de afdeling Leefomgeving van de gemeente betrokken. In deze periode streeft de gemeente ernaar om de overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken.