Details:

Film, theater, zaalverhuur, een leuke cursus of een geweldig evenement: de Culturele Centra van Gilze en Rijen hebben voor u allerlei moois in petto!

Over CC de Boodschap: Cultureel centrum, Theater en Filmhuis

CC de Boodschap is een cultureel centrum, filmhuis en theater in Rijen. Begin 2014 is De Boodschap gefuseerd met CC de Schakel in Gilze. Wij vormen nu samen Stichting Culturele Centra Gilze en Rijen. Bij ‘Over CCGR’ vind je meer informatie over de activiteiten en doelstellingen van onze stichting.

Geschiedenis

Van kerk in de jaren 50…

In de vijftiger jaren bleek de Maria Magdalena kerk te klein voor de parochiegemeenschap van Rijen. Daarom werd de parochie in tweeën verdeeld en werd er een nieuwe, moderne kerk bijgebouwd: de Maria Boodschap kerk.

Architect H.M. Koldewey tekende voor het ontwerp in naoorlogs modernisme. In 1963 werd de kerk ingewijd.

…naar sociaal cultureel centrum…

In 1996 is het kerkgebouw verbouwd tot een multifunctioneel sociaal cultureel centrum. De gemeente nodigde vele verenigingen en organisaties uit Rijen uit om hun activiteiten bij ‘De Boodschap’ te ontplooien.

…naar een ondernemende, multifunctionele organisatie in het hart van de samenleving

Tegenwoordig biedt Cultureel Centrum de Boodschap onderdak aan vele organisaties in en om de gemeente. In 2010 onderging het pand een moderniseringsslag en werd er een patio aangelegd op de binnenplaats bij de Pastorie.

Na een intensieve samenwerking besloten de organisaties van CC de Schakel in Gilze en CC de Boodschap begin 2014 te fuseren. Sindsdien behoren zij beide tot de Stichting Culturele Centra Gilze en Rijen (CCGR).

Lees hier meer over de activiteiten van CCGR.


Contactgegevens:

Adres: Nassaulaan 62
5121 BC Rijen

Website: http://www.ccgr.nl
Telefoon: 0161-224314

 

Openingstijden:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

 facebookpagina facebookpagina

 

 

 

cultureel centrum, cultuur, kunst, rijen, multifunctioneel, maf