Voor alle leeftijden

De fotowedstrijd ‘Dit is mijn Rijen’ is van start gegaan. Fotoclub FA-Rijen organiseert de wedstrijd ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum. De wedstrijd heeft een categorie voor deelnemers tot en met 18 jaar en een voor deelnemers van boven de 18. In elke categorie zijn er drie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een fotoshoot. Daarbij horen een aantal digitale foto’s en een mooie afdruk. Voor de tweede en derde plaats zijn er geldprijzen van € 30,- en € 15,-.

Voor de wedstrijd bestaat volop belangstelling. Soms horen we dat mensen denken dat je alleen met professionele apparatuur een kans maakt om te winnen. Dat is niet het geval! Een goede foto’s kun je prima maken zonder professionele apparatuur. Is een foto interessant om naar te kijken? Heeft de fotograaf een bijzonder standpunt ingenomen? Heeft hij/zij het onderwerp op een verrassende manier in beeld gebracht? Had de fotograaf een origineel idee? Die vragen zijn vaak belangrijker dan de technische kwaliteit van een foto. Trouwens: ook mobieltjes leveren tegenwoordig uitstekende foto’s op.

Inspiratie nodig? Denk dan eens aan de verschillende soorten foto’s die er zijn. Foto’s van gebouwen, sport, bedrijven, een gevoel, natuur, dieren, werk, voorwerpen, kunst, mensen, verkeer, enz. Leg daarmee een link naar Rijen en maak een foto op je eigen manier. Abstract of concreet, ingezoomd of als overzicht, zwartwit of in kleur: er is veel variatie mogelijk. Heb je al eerder een foto gemaakt die bij het wedstrijdthema past, dan mag je die ook insturen.

De prijsuitreiking vindt plaats in De Boodschap, tijdens de opening van onze expositie op zaterdag 8 juni om 14.00 uur. De beste foto’s uit de wedstrijd zijn tot een paar weken na de expositie te zien in De Boodschap.

We hopen dat de ingezonden foto’s een mooi en verrassend beeld gaan opleveren van Rijen. Inzenden kan tot en met 15 mei 2024. Op onze website (www.farijen.nl) is een speciale wedstrijdpagina geplaatst met alle bijzonderheden over de wedstrijd. Via het formulier op die pagina (https://farijen.nl/fotowedstrijd-voor-iedereen/) kun je je foto’s direct uploaden. Heb je de foto op je smartphone gemaakt, dan is dat dus zo ‘gepiept’.