Op KBS St. Jozef krijgen de kinderen al Engelse les vanaf groep 1. Er is namelijk een aantal voordelen van het leren van een extra taal op een jonge leeftijd.

  • Jonge kinderen hebben nog geen moeite met het uitspreken van bepaalde klanken, ze pakken de uitspraak van een vreemde taal dan ook makkelijk op.
  • Taalgebieden in de hersenen van jonge kinderen worden extra gestimuleerd. Hier hebben ze bij hun eerste taal, maar ook later bij het leren van andere talen, voordeel van.
  • Jonge leerlingen komen spelenderwijs in aanraking met een vreemde taal waardoor ze er veel plezier aan beleven.
Begeleiding Fontys
Om de effectiviteit van dit vroege onderwijs te garanderen, is het wel belangrijk dat er een doorlopende leerlijn wordt gehanteerd op school. Fontys gaat KBS St. Jozef begeleiden om deze doorlopende leerlijn op te zetten en vorm te geven.
Kinderzwerfboekstation

Heeft u al eens gehoord van het kinderzwerfboekstation? In heel Nederland zijn ze al te bespeuren en sinds kort ook op de St.Jozef! Aan het begin van de kinderboekenweek is het kinderzwerfboekstation onthuld door Meike, Karlijn, Evi en Anne. Zij hebben het kastje ontworpen en gemaakt…ontzettend knap gedaan van ze!